Translate

понедељак, 2. фебруар 2015.

PEDESET NIJANSI ZELENO-EROTIKA JEDNOG EKSPERIMENTA

TEČNI SAPUN -DRUGI DEO     Nadam se da se razumete u erotiku! Hm? Dobro je! Jer ovo što sledi nije za malu decu i početnike koji stidljivo bauljaju po hodnicima neistraženog.Ovo je samo za prekaljene i ljubitelje "igara bez granica". Pripremite nešto za grickanje kad vas uhvati uzročno-posledični neizdrž za rabotom i opustite se. Dakle, početak...

  Kad sam vam obećala još slatkih pričica o izradi tečnog sapuna nisam vas slagala. Pošto me moja visoko pozicionirana očekivanja nagone da radim i ono što bi trebalo da se ne radi u dobu kad ste prijemčivi za svakakve stimulacije, rekoh, da ja to preguram, kad se već mora, da ne poludim u starosti! (Šta sad rekoh, ubio me Bog, ako i sama razumem!) Ali evo, nije ništa strašno, to je samo sapun od čiste masline! Erotika na kvadrat, kad dobro razmislite!
 Evo vam i jedna pesmica za kompletan ugodjaj!




VEŽI ME

  Da krenemo odmah! Vi već sve znate. Znate kako da se zaštitite i tako to... Receptura je sledeća:

Maslina 90% (450 gr)
Ricinus 10% (50gr)
Glicerin 50% (95 gr)
H2O 50% (95 gr )
KOH 100 gr

Kuvaćemo se dobrih pet sati, ali sve vreme će biti čudesno dobro i zanimljivo.
Tečni sapun od čistog maslinovog ulja ili komine, ima svoje velike prednosti ali i specifičnost izrade.. Vrlo, vrlo je blag. Za razliku od čvrstog sapuna 100% masline, pristojno peni i može se koristiti kod čestih pranja ruku, tela i kose, osetljive i suve kože, kao i dečije.Da bih stabilizovala njegovu penu, modifikovala sam recepturu i dodala 10% ricinusovog ulja. Da bih šampon brže ukuvala, 50% tečnosti zamenila sam biljnim glicerinom (iskreno se nadam da je bio biljni), a time sam šampon učinila i boljim kondicionerom, tako da vam kosa posle pranja zaista ostaje meka. Zagrejte ulja i glicerin zajedno, rastvorite KOH, umutite sapun do debelog traga i krenite sa kuvanjem.
 Evo škakljivih sličica samog procesa:


 Posle četiri i po sata kuvanja


Posle sat vremena kuvanja



















Nakon četiri i po sata kuvanja uradih "test bistrine" i bio je dobar:


 medjutim, test sa fenolftaleinom nije bio zadovoljavajući, pa sam nastavila kuvanje još pola sata. Evo sličica:

  


Sledeća proba bila je mnooogo bolja!


Ph, izmeren u svežoj pasti bio je izmedju 9 i 10, što je odlično, jer daljim stajanjem i stabilizaciom sapuna postaće nešto niži. Takodje, da znate, svaki aditiv koji budete dodavali u svoj tečni sapun, će za nijansu oboriti ph krajnjeg proizvoda. Ostavite sad svoju pastu da prenoći na toplom, pa vas sutradan čeka razredjivanje.

   OD IZVORA DVA PUTIĆA

  Sećate se da sam u predhodnom postu pisala da različite recepture zahtevaju različitu količinu vode za razblaživanje tečnog sapuna. E, maslina, bato moj, treba mnogo vode. Šta to znači, srce moje? Pa to znači, da sam prvo krenula sa koncentracijom od 25% rastvora. Odmerila 250 gr paste, prelila sa 750 gr vrele d. vode i ostavila da se pasta sama rastopi preko noći. Inače pasta iz ove recepture je čvrsta, čvršća nego iz mešovitih receptura i neka vas to ne brine. 
Zavirih sutradan u lonac, kad ono, ima još nerastvorene paste. Ih, majku mu, pa nije valjda da ću morati da dodajem još vode. Moradoh, tako da, dušo moja, još ništa nije gotovo! Strpljivo i nežno, bez naglih pokreta, putić broj dva se sam ukazivao. Odoh ja na 15% !

  POIGRAVANJA

  Sad ste rastvorili svoju pastu, ostatak spakovali za kasnije i treba da povećate gustinu svog sapuna. Idemo proverenom metodom korišćenja 20% vodenog rastvora kuhinjske soli. 
Reče meni jedan dotični da bi bilo dobro da sapun bude nešto gušći nego što ga ja radim. Nisam sujetna, prihvatam savet, al, boga mi, izgleda da sam ga ovog puta prihvatila previše. Procenat treba da bude 0.5-1%, a ja, ajd, oprezno, stavim 1,2% kad ga ono, bato, zagipsa samo tako! Auuuu, vidi sad , džem, džem! Ma ko sulc od dunje. Uh, što sam oplela da psujem i da bogoradam, prizivam munje i salauke. Bila sam na ivici moždane propasti. Al, ne da se moj mozak tek tako! Udahnem lepo tri četri puta duboko  i priberem se. Zagrejem opet sapun i dodam opet vode. Katastrofa! Opet pihtije! I to bez mesa! Vidi sad sličicu: 


Sve je u redu sa sapunom, lepo pere, ne suši, fino peni, al bog te, neću pihtije već sapun! Onda smislim neku foru, ubacim prah mlevenih morskih algi, nekog tamo morskog, šta ti ja znam, malo ši putera, umutim mikserom i to je sad kao piling, maska za telo sa blagim čišćenjem. Ajd, može i to! 

NARAVOUČENIJE I PRIKLJUČENIJE (Dositej Obradović  i erotika, zanimljiva kombinatorika)

Dragi moji, umorna i na izmaku svojih telesnih i emocionalnih kapaciteta, kažem vam, VODITE RAČUNA koliko rastvora soli stavljate. Počnite sa 0,5%, pa lagano i po potrebi...

Nadam se da vam je bilo lepo i napeto (ko špaga u džepu, što bi rekli u Bosni). Budite mi puni zdravlja i erotike, a sapuni... To se podrazumeva! Vaša Dara


Zaboravih penicu da vam pokažem!